Glutensiz Kek Tarifi

10-05-2023 15:56
Glutensiz Kek Tarifi

Kek ara öğün olarak ya da çay ve kahve gibi içeceklerin yanında muhabbete dahil olmak için farklı çeşitlerde bekler. Herkesin en az bir tane favori kek çeşidi vardır. Kimisi çikolatalı severken kimisi limonlu kekin hayranıdır. Ya da bir filmde birisi cevizli havuçlu bir kek yapar ve sizinde canınızı çektirebilir. Bazen de gittiğiniz bir mekanın meşhur olan bir kek çeşidini denemek istersiniz. Kek bu kadar sevilince beslenme listelerinden çıkarmak kolay olmuyor. Glütene hassasiyeti olan kişiler için ise artık birçok alternatifle kek yapılabiliyor. Biz de bu yazımızda glüten içermeyen lezzetli bir o kadar da sağlıklı bir kek tarifi veriyoruz. Tarife geçmeden önce gelin birlikte hızlıca kekin tarihine göz atalım. Kek, milattan önceki zamanlara kadar uzanan bir tariftir. Modern kek tarifleri ise 18. Yüzyılda ortaya çıkmıştır. Kabartma tozu tarife dahil edilmeden önce tereyağlı kekler oldukça popülerdi. Daha sonra kabartma tozu icat edildi ve kekler daha kolay bir şekilde yapılabildi. O dönemlerde kullanılan beyaz una fazla alternatif yokken günümüzde un yerine tercih edilebilen birçok glütensiz malzeme bulunuyor. Şimdi sıra enfes kekin tarifinde!

Glutensiz Kek için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

 

 

Glütensiz kek tarifi için gerekli malzemeleri aşağıda inceleyebilirsiniz.


 

  • Kinoa unlu kek karışımı
  • 4 yumurta

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • Yarım çay bardağı su

  • 3-4 damla limon suyu


Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

 


  • Kinoa unlu kek karışımının içinde; kinoa unu, dut unu, keçiboynuzu unu, karbonat bulunuyor. Karışım diğer malzemelerle birleşerek kısa sürede harika bir kek oluyor. Öncelikle 16 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını yağlayarak hazırlayın,

  • Yumurtaları mikser yardımıyla 3 dakika boyunca çırpın,


  • Sonra sırasıyla zeytinyağını, suyu ve limonu ekleyerek çırpmaya devam edin,


  • Son olarak kek hamurunu da karışıma dahil ederek karıştırmaya devam edin,


  • Kek hamuru kıvamına gelince karışımı kek kalıbına boşaltın,


  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25-30 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun!


Glutensiz Kek Faydaları Nedir?

Glütene hassasiyeti olan kişilerin glütensiz kek tüketmeleri sağlıkları açısından oldukça faydalıdır. Böylelikle glüten tükettikten sonra yaşadıkları sindirim problemlerini yaşamamış olurlar. Bunun dışında glütensiz beslenmek kişiye enerji de verebilir. Kek tarifinde bulunan birbirinden faydalı malzemelerin vücuda alımı da kişiye birçok başlıkta fayda sağlayacaktır. Sizin de glütene alerjiniz varsa bu tarifi deneyerek kek özleminize son verebilirsiniz. 

 

Glutensiz Kek Kaç Kaloridir?


Kek dilimlere ayrılırken kalınlıklarına göre kalori hesabı yapılabilir. Glütensiz kekin ortalama bir dilimdeki kalorisi 100-200 arasında değişkenlik gösterebilir. Kek diliminiz oldukça kalınsa o zaman bu sayının iki katını düşünebilirsiniz. Ürün sağlıklı ve glütensiz olsa da ölçülü tüketmek gerekir. Unutmayın ki her şeyin fazlası zarar verir. Bu sebeple glütensiz kek diliminizi ne zaman ve hangi miktarda tüketeceğinizi beslenme uzmanınıza sorabilirsiniz. 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.