Glutensiz Kurabiye Tarifi

20-01-2023 17:31
Glutensiz Kurabiye Tarifi

Sağlıklı beslenme ve düzenli beslenme alışkanlığı önemseyen kişiler için tercih edilen beslenme şekilleri arasında glutensiz beslenme yer almaktadır. Beslenme tercihinde farklı seçenekleri tercih eden kişiler için alternatif tarifler arasında kurabiye yer almaktadır. Paketli glutensiz gıda seçenekleri olduğu gibi evde kendi istediğiniz malzemeler ile yapabileceğiniz tarifler vardır. 

Glutensiz Kurabiye Tarifi için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Glutensiz kurabiye için gerekli malzemeler aşağıda listelenmiştir.

  • 200 gram tereyağı, oda sıcaklığında bekletilmiş olmalıdır

  • 1 adet yumurta

  • ½ su bardağı glutensiz pudra şekeri

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 2 çay kaşığı vanilya

  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

  • ½ su bardağı pirinç unu

  • ½ su bardağı mısır unu

  • Aldığı kadar bu da yaklaşık olarak 2 su bardağı glutensiz un

 

Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

Glutensiz kurabiye yapım aşamaları aşağıdadır.

  1. Kurabiye hamurunu hazırlamak için öncelikle un hariç, diğer malzemeler karıştırma kabına alınır ve elle karıştırılır. 
  2. Un yavaş yavaş karışım ele yapışmayan hale gelene kadar eklenir.
  3. Fırın 180 derecede ısıtılır ve fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  4. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Önemli; hamur glutensiz olduğu için ve kakao kullanıldığından yuvarlarken dağılabilir bu yüzden elinize hafif sıvı yağ sürdükten sonra hamuru sıkarak yuvarlamanız gerekir.
  5. Hamuru şekillendirdikten sonra istediğiniz ek malzemeye bandırabilirsin. Ceviz, fındık, hindistan cevizi, tarçın olabilir.
  6. İstenirse sade pişirilip, sonrasında üzerine pudra şekeri de eklenebilir.
  7. Bütün hamur bu şekilde hazırlanır ve yaklaşık olarak 20 ila 25 dakika pişirilir, fazla kurutulmaması tavsiye edilir.
  8. Pişen kurabiyeler tepsi içerisinde soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
  9. Bu ölçülerle yaklaşık olarak 30 ila 35 adet kurabiye elde edilir. Verilen şeklin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Afiyet olsun. 
 

Glutensiz Kurabiyenin Faydaları Nelerdir?

Glutensiz malzemeler ile yapabileceğiz bu tarifler kan şekerinin düzenlenmesinde oldukça etkilidir. Bunun yanında sindirim sisteminin çalışmasını destekler nitelikte gıdalar grubunda yer almaktadır. Glutensiz kurabiyelerin besin değeri açısından zengin olmalarıyla tokluk hissinin uzun sürmesini sağladıkları gibi ihtiyaç olunan enerjinin de değerli besinler ile karşılanmasını sağlamaktadır. 


Glutensiz Kurabiye Kaç Kaloridir?

Glutensiz kurabiyelerin kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterse de ortalama kalori değeri 100 gramında 530 kcal olarak bilinmektedir. 1 adet kurabiyenin kalorisi ise yaklaşık olarak 37 kcal olarak bilinmektedir. 


Glutensiz Kurabiye Nasıl Muhafaza Edilir?

Glutensiz kurabiyelerin saklama koşullarında ilk ve en önemli nokta kurabiyelerin tamamen soğumasının beklenmesidir. Sıcak halde kaba konulduğunda nemlenecektir, nemlenme kurabiyenin küflenmesine sebep olacaktır. Hava almayacak bir kapta oda sıcaklığında 1 ila 2 gün buzdolabında ise 10 günden fazla saklanmaması önerilmektedir. Buzlukta ise saklaması 1 ayı bulabilir. 


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.