Granola Nedir?

27-12-2022 17:12
Granola Nedir?

Genel olarak kahvaltı öğünlerinde tüketilmesine yer açılan granola çeşitli kuruyemiş ve tatlı meyvelerin karıştırılması ile tüketilebilir. Bu besinler ile beraber ise daha besleyici ve daha sağlıklı bir kullanımdan yararlanılmış olur. Besleyici özellikleri ve içeriği ile ön plana çıkan granolaların taze olarak tüketilmesi önemlidir. Bu noktada Only SuperFood tarafından sizlere sunulan granola çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Granolanın Faydaları Nedir?

Granola içerisinde yer alan birbirinden yararlı maddeler sağlıklı yaşamınızı destekler. Granola içerisinde kalsiyum, fosfor, çinko, potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller bulunur. Aynı zamanda B ve E vitaminleri açısından zengindir. Kabızlığın giderilmesine destek veren granola lif içerdiğinden dolayı midenizi rahatlatabilecek etkiye sahiptir.

İçerisinde bulunan besinler bitkisel protein açısından faydalıdır. Süt ya da yoğurt ile beraber tüketildiği zaman oldukça lezzetli hale gelebilir. Fakat bu noktada karışım yapacağınız zaman tamamen damak zevkinize uygun hareket etmeniz önemlidir. Kalp ve damar sağlığının korunmasında etkili olan granola doymamış yağlar açısından son derece zengindir. 

Lif ve iyi yağ içeriği sayesinde kolesterolün düşmesine destek veren granola günün farklı zaman dilimlerinde lezzetli bir şekilde tüketilebilir. Tahılların yavaş bir şekilde sindiriliyor olması kan şekerinin yükselmesinin önüne geçebilir. Tokluk hissinin her zamankinden daha uzun sürebilmesine yardımcı olan granola sayesinde sizler de diyetinizi destekleyebilir veya sağlıklı yaşamınızı sürdürülebilir hale getirebilirsiniz.

Granola tüketerek tüm bu faydalardan yararlanmak istiyorsanız granola ile beraber tükettiğiniz gıdalara dikkat etmelisiniz. Ayrıca granola satın alacağınız markanın güvenilir olması sağlıklı ürünler tüketebilmeniz adına oldukça önemlidir. Bu noktada sizler de sağlıklı granola çeşitleri için Only Superfood markasını tercih edebilirsiniz.

Granola Nasıl Kullanılır?

Granolayı isterseniz mısır gevreği ya da yulaf gibi yiyeceklerle beraber deneyimleyebilirsiniz. Bunun için granola satın alarak süt veya yoğurt ile karıştırmayı tercih edebilirsiniz. Genel olarak süt ile tüketilen granola için meyve parçacıklarını kullanabilirsiniz. Tüketim şekli tamamen sizin damak zevkinize göre değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple, yeni tarifler denemekten asla çekinmemelisiniz. Şekersiz granola tercihinden yararlanarak kuru meyveler ile tatlandırabilir ya da sadece kuruyemiş kullanarak da tüketebilirsiniz. Ev yapımı granola için ise birçok kuru yemiş kullanımında faydalanmak mümkün olmaktadır. Günlük hayat içinde ister sabah kahvaltıda isterseniz öğlen ister akşam tüketebileceğiniz besini diyetinizde de yer verebilirsiniz.

Granola Kaç Kaloridir?

Granola kalori açısından çok düşük olduğu için özellikle diyet yapanların tercih ettikleri bir besindir. Ortalama bir kaşık yani 15 gram granola 66 kaloriye sahiptir. Bu oranlar ürün içeriğine göre değişkenlik gösterebilir. Granola içerisinde yer alan kalorinin tam olarak hesaplanabilmesi için ürünlerin ambalajlarında yer alan bilgiler atlanmamalıdır. Her bir ürünün içeriğine göre değişebilecek kalori miktarları mevcuttur. Yeni bir granola satın alacağınız zaman kalori miktarını göz önünde bulundurarak sağlıklı bir şekilde tüketebileceğiniz ürünlere sahip olabilirsiniz. 

Granola Nereden Alınır?

Granola kahvaltılık olarak genellikle tüketilmek ile beraber gün içinde de tüketimine yer açılmaktadır. Farklı seçenekler ile hazırlanarak tüketilebilen granolayı ise Only SuperFood adresinden temin edebilirsiniz. Granola fiyat seçenekleri seçilecek ürünün içeriğine göre değişkenlik gösterebilir. Taze, lezzetli ve en özel granola seçeneklerini sunan Only SuperFood sayesinde günün her anında farklı şekillerde tüketebileceğiniz granolalara sahip olabilirsiniz. 

Evde Pratik Granola Tarifleri

Evde kendi imkanlarınızda çeşitli granolalar yapabilirsiniz. Yulaf ve süt ile granola tüketmek istemiyorsanız ve arada farklı lezzetler denemek isterseniz ballı ve cevizli granola deneyebilirsiniz. Bunun için çiğ badem, çiğ fındık ve cevizleri iri kıyımlı olarak parçalara ayırmanız ve keten tohum ya da chia tohumu ile granola karıştırmanız yeterlidir. Daha sonra isteğinize göre farklı malzemeler ile tarifinizi zenginleştirebilirsiniz. Kısa sürede tüketime hazır hale gelen bu özel karışımı özellikle yemek hazırlamak için vaktiniz olmadığı zamanlarda değerlendirebilirsiniz. Granola tarifi tamamen damak tadına göre değişmektedir. Sadece kuru meyveler ile hazırlanarak da tüketilebilir. İstediğiniz gibi fındık, fıstık, ceviz, kuru meyveler ya da süt veya yoğurt ekleyerek tüketebilirsiniz. Granola yapımı işlemlerinde granolayı kurabiyelerin içinde tüketebilir ya da minik bar yapımına da yer açabilirsiniz. Evde granola yapımı ile ilgili olarak pek çok tarifi deneyebilirsiniz.

Granola Bars Tarifi

Granola bar yapmak istiyorsanız muzları çatal ile iyice ezdikten sonra yulaf ekleyebilirsiniz. Bıçak yardımıyla iri doğranmış kuruyemiş ve meyveleri de ekledikten sonra bal ve pekmez tercih edebilirsiniz. Daha sonra yağlı kağıt serili tepside şekil verebilirsiniz. Şekillendirme işleminden sonra ortalama 180 derecelik fırında yaklaşık 20 ile 30 arasında pişirebilirsiniz. Granola bar tarifi için birçok malzemeden yararlanabilirsiniz. Fındık, ceviz, kuru meyveler ve bal kullanarak hazırlanabilir. Bunun yanı sıra tamamen sizin damak tadınıza uygun olan seçenekler ile de granola bar hazırlamanız mümkün olmaktadır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.